Glasgow

14 Feb

Som jag (Elizabet) tidigare nämnde har jag även ett bibliotekskort som inte är svenskt. Detta hamnar under kategorin Bibliotekskort special eftersom det inte är skrivet i mitt eget namn. I detta fall gjorde jag ett undantag.

Historien bakom detta kort är följande: Min vän Alida bodde under 4-5 månader i Glasgow, där hon studerade kurser på University of West Scotland cirka en timme utanför Glasgow. Detta är en tjänst vårt universitet erbjuder, att man på vår utbildning kan få chansen att studera utomlands. När vi studerade fanns bara ett par få länder att välja mellan och på grund av strul var det en hel drös klasskamrater som pluggade i Glasgow.

När hösten rullade igång kom jag och mina andra vänner på att vi borde åka och hälsa på vår vän i Skottland. Eftersom resorna kostade 10 kronor tur och retur (före avgifter) så beslutade vi oss för att åka under höstlovet i oktober. Veckan var tänkt till tentaplugg men det blev två dagar plugg på Starbucks och resten av tiden tillbringade via med andra aktiviteter. Shopping var en av dem, samt att uppleva kulturen i Glasgow. Gå på pub (glömmer aldrig minen när en av vännerna skulle testa whisky), gå på muséer och alla second hand-affärer. Även en dagstur till Edinburgh hann vi med, med ytterligare shopping men mestadels fotograferande av alla fantastiska byggnader. I Glasgow hittade jag även denna fantastiska lekpark med båt och delfiner. Jag blev överlyckligt och klättrade upp i båten medan mina vänner var avvaktande och tyckte att ”nä, skärp dig nu”. Efter cirka tio minuter var alla inne på lekparken och testade gungor med mera. Härligt att kunna påverka sina vänner!

Samlarsugen som jag var undersökte jag hur enkelt det skulle vara att skaffa bibliotekskort där. Detta visade sig dock vara lönlöst då man var tvungen att vara boende i Glasgow och kunna uppvisa elräkning och en bunt andra dokument då de inte har systemet med personnummer som vi har i Sverige. Jag gav därefter upp min dröm men hade en finfin vecka i Glasgow med många äventyr tillsammans med mina fina vänner.

När Alida sedan flyttade tillbaka till Sverige igen för att läsa vår fjärde termin så fick jag hennes bibliotekskort. Den står därmed inte uppskriven i mitt namn men jag tycker den förtjänar att få ingå i samlingen ändå. Mitt första och kanske enda utländska kort! Tyvärr besökte vi inte biblioteket, det var alltför mycket annat som behövde upptäckas!

Själva kortet gillar jag. Det är ett modernt teckensnitt med fräsch färg och illustrationer. Det är tydligt vilket område det rör sig om och att det är ett kort som har med bibliotek att göra. Däremot hittar jag ingenting som direkt pekar på vilken region det är eller bildmässigt pekar på att det är ett bibliotek vilket drar ned betyget lite. Jag ger det ändå fyra av fem möjliga.

 

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

Ett svar to “Glasgow”

  1. Alida 20 februari, 2011 den 11:07 #

    Hej!
    Nice att du skrivit om Glasgow-kortet 🙂 Är glad att det kommit till nytta!
    Tänk vad kul vi hade det när ni var och hälsade på. Och så mycket shopping det blev!!

    Kram kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: